imorgon (onsdagen 1 December) släpps en av P&L 2011's huvudakter!

tagga inför det ni! Dagens bandsläpp var inget att hänga i granen!

Christian Kjellvander
Branschen (Caj Karlsson, Sanna Carlstedt, Johan Johansson, Dan Viktor och Frans Haraldsen)
Rigmor Gustafsson Quartet


vad hoppas ni på inför morgondagen?

System of a down bokade till nästa års Metaltown!

you heard me brothers and sisters! SOAD är indeed bokade till 2011 års upplaga av metaltown! :D Efter år av tystnad har nu bandet bestämt sig för att turnera tilllsammans igen (och kanske till oc med göra en skiva, vad vet jag) Det viktigaste med detta inlägg var i varje fall att berätta för er läsare om denna glädjande nyhet!


(bilden hämtad från denna sida)

mina vänner är då konstiga! (dagens youtube)

Idag satt vi och kollade på olika IDOL-videor jag och mina vänner och Felicia är så kär i Olle! medan hon inte alls gillar Jay! hur går det till liksom? Jay är underbar. Han sjunger som en gud, att han inte är snygg spelar ingen roll för han är så fruktansvärt bra. Därför tänkte jag ge er en video med honom idag. Dagens youtube blir alltså: Jay Smith med Heartshaped box!



Om inte den här killen vinner IDOL 2010 då flyttar jag från Sverige för då har svenska folket en gång för alla bevisat att de är helt ute och cyklar!

how is it even possible?

hur kan människor hävda att det finns en gud i världen? Hur kan NÅGON påstå något sådant? Världen är inte rättvis, långt ifrån och det finns ingen som kan förstå sig på vad som händer. I fredags avled en underbar människa som bara var 20 år gammal. Detta händer så klart varje dag men det blir inte riktigt verkligt förrän det häner någon man har en relation till. Det känns så långt borta att någon som knappt har börjat sitt liv ska måsta lämna världen. Det är så klart tragiskt när männsikor som levt långa fina ilv måste lämna oss men det är något särskilt som brister när en så ung människa går bort. Något känns bara fruktansvärt fel. Otroligt hemskt och orättivst och då slår det mig. Det finns ingen gud, ingen rättvisa och ingen sanity i den här världen.

Jag tänker på alla anhöriga och flickvännen och bästa kompisen speciellt!

feeling smashed up

hejhopp allihopa! Idag känner jag mig som en mosad pumpa eller som något annat sönderslaget. Jag sov riktigt dåligt i natt. Tror att det kan ha något att göra med att jag lyssnade på en ovanlig skiva innan jag somnade. jag brukar inte lyssna på den när jag ska sova och nu gjorde jag det. BAD choice Emma! bad bad BAAAAAD choice! well well. Jag överlever antar jag. ikväll kommer jag falla död ner i sängen och om det kändes som om jag utstått 7 långa år i Dacau i går kväll, vem vet VAD det kommer kännas som ikväll! Men den som lever får se! 


P&L...

Hittills har P&L's updates bara varit till besvikelse för min del! Jag menar kom igen! I varje fall har hemsidan idag uppdaterats med ännu tre bandsläpp!

Lo-Fi-Fnk
Style Of Eye
The Amplifetes

har aldrig hört talas om någon av dem, men men...

Vi ser vä vad som kommer. Inom de närmaste veckorna kommer en av the "main-artists" att släppas och jag ser fram emot det!!! :D


Det är vackert med snö (jag längtar efter hurricane)

det snöar stora flingor utanfor mitt fönster och det är så vackert! Så fantastiskt underbart. Allt det vita tvättar bort smutsen som i vanliga fall ligger synlig och bara är där, ful och äcklig. Nu blir allt vitt oh blankt. Den första snön känns alltid som en ny-start för mig! (inte för att det är första gången det snöar i år nu, men ändå)

Ikväll skulle jag ha kunnat stå framför en scen och sett Sum 41, men icke, jag sitter hemma och känner mig melankolisk och tittar på snön! Vilken upplyftande varelse jag är idag. :P

Nog med gnäll! Jag tycker att ni alla ska ta och kolla på 30 seconds to mars's nya trailers (eller är det teasers) för Hurricane! :D den med Jared är inte nådig! :D

här hittar ni videon!

Håkan Hellström i Februari

hej hopp out there!

Jag överväger starkt att gå på Håkan Hellströms spelning som han kommer göra i Februari nästa år. Varför det då? Jo men tänk att han kommer till Sundsvall! Så jag slipper åka någonstans! Det är bara att gå dit och lyssna! :D Antagligen blir det inte så speciellt dyrt heller, 350 kr skulle jag gissa på och det är det värt. jag var trots allt ett STORT Håkan-an ett tag där.. Har inte lyssnat på en enda låt från nya skiva men jag känner att jag håller på att utvecklas åt ett annat håll än Håkan Hellström ;)

P&L update

Peace and Love uppdaterar sin bandsamling med tre rappare! (diss från min sida då jag verkligen inte sympatiserar med den musikstilen) Men det finns massor med människor som gör. Dessa tre akter är: 

Petter
Ras Cricket/Reggaeology Sound
Cunninlynguists [US]


Dessutom kommer de fortsätta tt spontant slänga upp nya band på hemsidan denna vecka. Jag hoppas på något bra. Jag hoppas på My chemical Romance och Rammstein! William Control på en liten scen och Muse på en av de stora!

Danger Days!<3

två dagar senare har den värsta manin lagt sig och jag kan samla mig och tänka klart igen. Jag älskar Danger Days! Jag fullkomligt ÄLSKAR denna skiva, denna underbara fantastiska skapelse! Alla låtar är superbra och jag känner verkligen att My chemical romance har gjort det igen! De har släppt ännu en skiva som är verkligen hög klass! Soundet på Danger Days är lite mer "garage-aktigt" än de tidigare skivorna (i brought you my bullets, you brought me your love räknas inte för hela den skivan låter som om den skulle varit inspelad i just ett garage) Men det är inget fel med garage-ljud. Jag mååste faktiskt säga att jag gillar det. jag gillar garage-musik!(verkligen inte all garage-musik) Något annat jag tycker är fantastiskt med denna skiva är Gerard Ways otroliga röst som bara utvecklas och utvecklas HELA tiden! Han kommer sluta som tidernas bästa sångare om han fortsätter såhär! 

Vill ni ha mina favoritlåtar so far? (jag har ju bara lyssnat på skivan ca 15 gånger och detta kan ju ändras när jag hört den uppåt 40-50 gånger)

Planetary [go!]
Bulletproof Heart
S/C/A/R/E/C/R/O/W
Vampire Money

That's it! Hoppas ni lyssnar igenom denna skiva för den är verkligen UNDERBAR!  

Danger Days: The true lives of the fabulous killjoys

Is out today!!!!

Och som jag har väntat! Hihihi! Lyckan är total och jag kan inte riktigt samla mig för att skriva ett decent inlägg, det kommer när första lyckoruset lagt sig!

'til then!

Inget sum 41 för mig

just a quick but sad update.

Det blir ingen resa ner till Stockholm för att se Sum 41 för mig nästa vecka. jag känner mig ekonomiskt begränsad så att säga. Nä, men jag har inget jobb eller så och det innebär att jag lever på mitt studiebidrag.. dryga 1000 kr.. Wiie.

Ingen konsert alltså, :(

Vad som helst men inte det!

I don't believe in god

Why oh why kanske du tänker då, men jag tror inte att det finns en gud. Hur kan en allsmäktig och god gud låta små barn svälta ihjäl eller  dö i plågsamma sjukdomar? jag kan köpa att gud -om han nu finns- inte ger oss ett helt lyckligt liv, men varför låta människopr lida? Varför kommer det naturkatastrofer? Varför finns det terrorister som bombar sönder hela städer? Om gud fanns skulle han inte tillåta det. Därför hävdar jag att gud INTE finns!

Dagens essential playlist!

Breaking Benjamin - I will not bow
William Control - Razor's edge
Aiden - Let the right one in
The Used - A box full of sharp objects
Billy Talent - turn your back
Silverstein - My heroine
SOAD - cigaro
Willliam Control - Deathclub

På tal om ingenting har jag massor att göra.. Vet inte hur jag ska organisera upp detta...


bland det finaste jag vet

Is this the real life? Is this just fantasy? Caught in a landslide No escape from reality. Open your eyes, Look up to the skies and see, I'm just a poor boy, I need no sympathy. Because I'm easy come, easy go. Little high, little low. Any way the wind blows doesn't really matter to me, to me

Mama, just killed a man
Put a gun against his head
Pulled my trigger, now he's dead
Mama, life has just begun
But now I've gone and thrown it all away
Mama, ooh
Didn't mean to make you cry
If I'm not back again this time tomorrow
Carry on, carry on as if nothing really matters

Too late, my time has come
Sends shivers down my spine
Body's aching all the time
Goodbye, everybody
I've got to go
Gotta leave you all behind and face the truth
Mama, oooooooh, I don't want to die
Sometimes wish I'd never been born at all 

//Queen


dagens youtube

dagens youtube är slightly different än de andra jag tidigare laggt upp. Idag får ni endast en preview av en video som inte kommit ut än!

 

Den fullständiga videon kommer att släppas den 10 Januari och alla som inte ser fram emot den måste vara halvblinda!! Mr Jared Leto är ju snygg för fan!! Inte lite snygg heller... 

En sak slog mig dock. Är det bara ajg eller håller hela musikindustrin på att iinfiltreras av lite små porriga kläder och utstyrslar. Lack och latex. Välj valfri Lady Gaga video så ser ni vad jag menar. De senaste från Christina Aguilera as well. Och nu 30stm!? haha jag klagar inte, viktigt att påpeka, jag bara poängterar! 

follow-up till "paper walls"

hey guys, guess what! Yellowcard kommer ut med en ny skiva i mars nästa år! Deras första skiva på fyra år. En follow up till Paper walls som kom ut 2007! :D Won't that be awesome? Namnet är dessutom set in stone nu! Skivan kommer att heta: When You're Through Thinking, Say Yes. Jag tror att late 2010 - early 2011 kommer bli awesome i musikväg! :D

Den ultimata depplåten.!?

Jag vet att det är tidigt.. men jag var tvungen!

jag har länge sökt den ultimata depplåten, en låt som "förstår" dig samtidigt som den inte får sig att vilja dö av ledsamhet. Jag har hittat några låtar som skulle kunna passa på en top-20-lista, men ingen riktigt ultimat. antingen gör låtarna jag plockat ut mig ännu mer ledsen och det är inte det jag vill, eller så gör de mig förbannad över att livet är pissigt och det är inte heller effekten jag söker. Jag vill hitta den där perfekt komponerade låten som har allt, allt i depp-låt-väg. En bra melodi, ganska lugnt tempo, en fin och meningsfull text (som jag förstår) och en fin röst från sångaren. Bandet Sigur Rós ligger på min top-20-lista, men jag förstår ju inget av vad de sjunger!!

Vilken tycker du är den ultimata depplåten?

Dagens Youtube



Det här är vad jag kände för idag, tyvärr finns det ingen video till denna låt. (så vitt jag vet) Vill ni höra mer av Cute is what we aim for, kolla in på deras myspace, en ny låt finns ute. Personligen tycker jag att den var crap, men det är bara jag det... Avgör själva, hiss eller diss?

Det här med att köra bil!

jag har övningskört ett tag nu och börjar ha ganska bra kontroll på bilen och så. Jag kör ganska bra för att ha övat så mycket som jag har, men idag fick jag en sjuklig sladd. Bilen snurrade runt på vägen och vände sig helt om så jag stod med bilens front mot det som innan sladden varit bakåt. det var första gången jag någonsin fick en sladd och genom hela sladden var jag lugn, ingen panik utan jag blir nästan orolig för mig själv, jag bara sitter där och funderar på vad jag ska göra nu. Bilen snurrar. jag frågar pappa och han är lika lugn och svarar att jag ska trycka in kopplingen, bilen stannar av och jag trycker på bromsen. Allt gick "bra". ingen skadad och inget trasigt. Jag kommer däremot ALDRIG köra nära högerkanten igen för det var det som satte igång hela cirkusen. Ett bakhjul för långt ut på kanten i en kurva.

Jag känner bara tacksamhet till den som kom på att man måste övningsköra, tänk om man inte övade utan bara släpptes ut själv i trafiken. DET om något skulle vara livsfarligt!

Nu har jag haft nog med äventyr för en hel vecka tror jag så jag ska bara kolla twitter och sedan, off to bed! :P



Jag gillade nog de här glasögonen endå!

Oh my god, jag har total glömt bort detta!!!

Jag var i stockholm förra veckan och där köpte jag två skivor. Den ena, In love and Death med The Used och den andra, Noir med William Control.

Då kommer vi till the tpoic: William Control. Han släppte en nya skiva för ett bra tag sedan! (Jag skrev dock inte alls blogg när den släpttes så här nämndes inget om den) Men oj vilken bra skiva detta är! Noir är en fantastisk
skiva om du gillar electro och Aiden,
för det är vad det är, Aiden gone electro med en mörkare underton. Mörkare texter, mörkare budskap och musikvideorna ska vi inte tala om! Jag tycker nog egentligen bättre om Wil Francis som William Control, jag älskar Aiden, men det är något med William Control. Jag kan inte helat sätta fingret på det, men det är något som gör honom bättre än Aiden. Denna skiva har, som alla andra, en bästa låt. Jag har inte ett dugg svårt att välja utan säger tvärsäkert rakt av "All Due Restraint". Det är en av de absolut bästa låtarna jag hört på hela året! DEn är helt otrolig! Texten är riktigt bra och musiken flyter jättefint genom hela låten.
william Controls andra skiva 
I LIKE!
så att säga. Jag rekommenderar den här skivan till alla som vill lyssna på något liiite mörkare och liite tyngre såhär i novembermörkret. I promise you, Ingen blir besviken!

Dead-guys tribute starring: Nirvana

hej igen guys!

kommer ni ihåg gårdagens inlägg on Queen? Om ni inte gör det kan ni alltid kika på det lite längre ner på sidan. i varje fall, jag fortsätter min lila tribute till döda människor och promotar Nirvana! Jag ahde en period då jag var helt besatt av nirvana. Jag minns det väldigt väl, det var innan jag hade köpt min första iPod, så all musik skulle få plats i mobilen. Jag tror jag hade ungefär 500MB minne på den mobilen jag hade då och jag tyckte att det var skitmycket, tills jag började lyssna på Nirvana... Då ville jag kunna lyssna på mer än bara greatest hits skivan och fick radera alll musik från mobilen för att få plats med så mycket nirvana som möjligt. När det var "som värst" hade jag endast Nirvana och Panic! at the disco på min lilla mobil. Haha, det var tider det!

Det finns en video som Nirvana gjort som jag tycker extra mycket om, denna video är faktiskt en av mina favoritvideor of all times! And here it is, only for you!





Dead-guys tribute starring: Queen

god kväll, det är söndag idag, men inte vilken vanlig söndag som helst, det är även farsdag! Detta har jag och min pappa firat med en god middag! Om ett tag ska vi dessutom äta blåbärspaj. :D

Igår ställde min kära vän Hannah en fråga till mig, "vilken död kändis skulle du vilja väcka till liv och få prata med i en timme?" Mina första svar var känds historiska personer som Cleopatra, Da Vinci eller kanske Hitler, tänk vilka intressanta samtal man kunnat föra med dessa människor.! Men Hannah syftade på kända sångare eller skådespelare, så jag fick omformulera mitt svar. Mina tankar gick direkt till Freddie Mercury, Queen's sångare som avled i lunginflammation i slutet av november 1991. Tragiskt att en sådan talanfull människa måste gå ur tiden "för tidigt". Queen har producerat 15 studioalbum och hela 6 livealbum, dvs 21 skivor! Det är inte dåligt! :D 

I varje fall, de kommande videorna är några av alla underbara Queen-låtar som alla borde höra!  (är det bara jag som tycler att Mercurys röst inte ser ut att höra till honom?)





tre videor får räcka så jag ger er min personliga favorit sist! Killer Queen, en av mina absoluta Queen-favoriter!


Dagens youtube (vald av mina vänner)

Hej hopp alla!! :D Idag har varit en riktigt skön fredag! Don't you think? Ni ska i varje fall få en youtubevideo av mig idag! Denna video har min lilla vän Hanna valt ut, speciellt för dig som läser! Känn dig speciell!! :D:D




the Used och My chemical romance gjorde medan de fortfarande "var vänner" en riktigt bra cover på denna låt! Jag kan inte säga att jag tycker att den är bättre, det vore ett hån mot Freddie mercury, men riktigt bra är den i varje fall! Jag rekomenderar den! (men jag lägger bara ut EN youtube om dagen och this is it)

Ha en fortsatt fin fredag! Jag ska hem till Felicia nu strax!

Dirty Work...

är namnet på All Time Low's kommande skiva. Denna skiva ska komma ut i början av 2011.
det känns kul att det faktiskt är band som har ny musik på G. Det har känts ganska stillastående nu ett bra tag.



do we like bananas?   yes we do!

Om det inte framgick så är det All Time Low på bilden!! ;)

Bara en snabb update sådär innan jag springer ner på stan och går till tandläkaren!!!


Angels and Airwaves

Tom DeLonge och hans band AVA kommer att åka ut på en liten UK-tour nästa år i februari, oh how I wish they'd come over here as well! Nej men ärligt nu, jag kanske måste ta en liten trip till London? de kommer göra fyra spelningar och biljetterna går att förköpa från och med den 12 november, det vill säga, IDAG! :D

02.01.2011 Glasgow ABC
02.02.2011 Manchester Academy
02.03.2011 Birmingham Academy
02.04.2011 London Kentish Town Forum



totally awesome låt! :D

Sum 41 eller inte!?

hjälp hjälp hjälp.!

beslutsångesten äter upp mig! Sum 41 spelar på klubben den 25 November och det finns fortfarande biljetter kvar, ska jag köpa en och åka ner eller ska jag skippa det? Min beslutsångest är inte nådig!

HIIIILF MIR..... HILF MIIIIIR!

"ny" video från Funeral for a friend

Brittiska bandet funeral for a friend släppte förra veckan en ny video. Låtens namn är Serpents in Solitude och videon kommer i slutet av detta inlägg.

Vilken tycker ni är funeral for a friend's bästa skiva?
Jag har lite svårt att bestämma mig och velar mellan Hours och Casually Dressed and deep in conversation. Dessa två skivor är så gott som lika bra, men måste jag tvinga fram ett val måste det bli Casually dressed!



jag tycker att denna video är riktigt cool! :D

Peace and Love 2011

jag sa ju att jag var "back in buisniess"
Jag tycker personligen att det känns lite tidigt att börja med bandsläpp NU inför nästa sommars festivaler, men det tycker inte arrangörerna av peace and love. De har redan släppt de första 13 banden till sommarens kommande festival.

Jag kan inte säga att jag är överdrivet imponerad, men det är inte heller bara skit de bokat in. Bland andra All Time Low och The Sounds är bokade, visserligen är dessa två de enda jag skulle säga att jag gillar bland årets bokade band men några ganska populära namn har de bokat redan nu (svenska så klart). Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray, Maskinen samt Asta Kask.


Vad säger ni? Är de första banden en besvikelse eller är de bra för att vara just första banden?

Hua! vilket uppehåll hörrni!

hello you guys!
har ni saknat mig? haha antagligen inte men det skiiter jag i för nu ska jag försöka plocka upp tråden jag hade i denna blogg! Jag känner att jag vill det och har tid med det!

Hur länge sedan var det då jag skrev? Haha! Jag rapporterade varken från Peace and Love eller Pierpressure! How bad am I liksom!? men det föll pretty much bort, tyvärr. Jag ska försöka hålla i detta från och med nu! :D det låter väl ganska bra, right?

Well, jag ska inte skriva om vare sig pierpressure eller Peace and Love nu, det känns som om det ör liiite sent kanske. ;) jag nöjer mig med att säga att HIM var awesome och att KENT är underbara! (värt att nämna att jag missade Rammstein på Metaltown, lite ledsen för det är jag, men vad kan man göra?)

Snart kommer My Chemical Romance's nya skiva ut, och den första singeln, Na na na na na na..., är ute sedan ett tag tillbaka, jag kan inte riktigt beskriva hur mycket jag ser fram emot denna kommande skiva! Jag är riktigt riktigt peppad inför ett (kärt?) återseende med ett av mina äldsta favoritband! :D Jag hoppas verkligen att resten av skivan håller samma standard som första singeln! Det finns en liten trailer ute för den nästa singeln och denna lägger jag upp här under!

trevligt att höras av igen!!!

/yours truly

RSS 2.0